Opel Antara
Napis Opel Antara

Uživajte v najboljšem iz obeh svetov. Povežite udobje vožnje in upravljanje limuzine z nadzorovanim obvladovanjem težkih voznih razmer.

Opel Antara

Uživajte v najboljšem iz obeh svetov. Povežite udobje vožnje in upravljanje limuzine z nadzorovanim obvladovanjem težkih voznih razmer.

Napredni štirikolesni pogon Opel Antare s standardnim sistemom ESP® zagotavlja popolno vožnjo v vseh situacijah.

Opel Antara AWD

Štirikolesni pogon (AWD)
Opel Antara je opremljena z elektronsko nadzorovanim štirikolesnim pogonom. V običajnih voznih razmerah se moč prenaša na prednji kolesi. V težkih razmerah ali na spolzkih cestiščih se samodejno vključi štirikolesni pogon, ki z optimalno vlečno silo prenese moč na prednji in zadnji kolesni par v razmerju 50 : 50.

Pogon le na sprednji kolesi je možen z bencinskim motorjem 2.4 in dizelskim motorjem 2.0 CDTI; standarden je pri osnovni različici, kot izbira pa pri opremi Enjoy.

Sistem za nadzorovan spust (DCS)

Sistem za nadzorovan spust (DCS)
Del standardne opreme nove Opel Antare je sistem za nadzorovan spust. Aktivirani sistem pri spuščanju vzdržuje konstantno hitrost, ki jo vnaprej izberete s pritiskom na stopalko za plin.

Elektronski sistemi za vožnjo

Elektronski sistemi za vožnjo
Opel Antara je opremljena z izpopolnjenimi sistemi za pomoč vozniku, ki izboljšajo aktivno varnost. Zavorni sistem ABS poleg običajne funkcije nudi še:

Nadzor zaviranja v ovinkih (CBC), ki z zmanjšanjem zavornega tlaka notranjih koles izboljša stabilnost pri zaviranju v ovinkih.

Hidravlično zavorno asistenco (HBA), ki samodejno poveča zavorni tlak, če voznik močno pritisne na zavorno stopalko, progresivno poveča tlak do maksimuma in tako bistveno skrajša zavorno razdaljo.

Elektronski program za stabilnost vozila ESP® v novi Opel Antari je standardno opremljen z nadzorom zdrsa (TC) in s sistemom za nadzorovan spust (DCS).Popolna medigra teh sistemov z inteligentnim štirikolesnim pogonom ne zagotavlja le visoke ravni zadovoljstva pri vožnji temveč tudi izjemno mero aktivne varnosti.

Program za stabiliziranje vožnje s prikolico

Program za stabiliziranje vožnje s prikolico
Opel Antara je odlična izbira za vleko prikolice, saj je od paketa opreme Enjoy naprej standardno opremljena s programom za stabiliziranje prikolice.

Varnost

Varnost
Ključni element sistema SAFETEC® v Opel Antari je izjemno trdna potniška varnostna celica. Možnost mehanskih deformacij zmanjša na minimum in zagotavlja maksimalno območje preživetja pri nezgodah vseh vrst. V primeru čelnega trčenja se energija prenese v tri različne smeri. Pri trčenjih z nizko hitrostjo posebne celice na prednjem delu vozila in sistem z monoblokom na zadnjem delu okvirja prevzamejo energijo trčenja in zmanjšajo stroške popravila.

Izrazito drugačna.
Omejitve? S tem si pri Opel Antari ni treba beliti glave. Koncept športnega enoprostorca združuje eleganco in dinamično oblikovanje elegantnega karavana z robato zmogljivostjo terenca.

Antara zunanjost

Zunanjost
Zakaj bi moral biti štirikolesnik videti kot igračka? Opel Antara ima vse, kar bi si lahko želeli, široko postavo, visok profil in močan prvi vtis. A je še vedno Opel: z elegantnimi linijami in oblikovalsko priročnostjo, kakršno pričakujete.

Oglejte si, kako se žarometi in zadnje luči stekajo v linije, naraščajočo bočno linijo in dobro premišljene podrobnosti, kot so meglenke, ročaji vrat in strešna vodila. Potem pomislite, kako se robusten slog enoprostorca zlahka zlije z mestom ali podeželjem.

Antara notranjost

Notranjost
Z Opel Antaro uživajte v videzu in zmogljivostih enoprostorca, združeno z udobjem luksuznega avtomobila. Naslonite se nazaj in uživajte v visoko kakovostnih tkaninah in mehko izoblikovanih površinah. Poglejte sprednje naslonjalo za roke, kromirane ročaje vrat in osvetljena kozmetična ogledala.

Sedeži, zasnovani, da vas podpirajo na poti. Zadnji sedeži so zložljivi za dodatno prilagodljivost, tako da lahko zlahka naložite vse potrebno za šport ali dejavnosti v prostem času. Prav tako je dovolj prostora za glavo, noge in ramena. Ni pomembno, ali izberete priročni osnovni model ali najbolj opremljeno različico Cosmo, vedno boste našli kakovost, združeno s premišljeno ergonomskim oblikovanjem in udobjem.

Prepričljiv nastop.
Kombinacije motorjev in menjalnikov v novi Opel Antari so popolnoma usklajene z osupljivo zmogljivostjo štirikolesnega pogona. S športnim ročnim ali sproščenim avtomatskim menjalnikom lahko vedno sami izberete pravo prestavo za odlično vožnjo.

Antara nabor motorjev

Nabor visoko zmogljivih motorjev
Oplovi motorji ECOTEC® so obenem odzivni in varčni. Združujejo visok navor za večjo učinkovitost in tekoč prenos moči z ekonomično porabo goriva in manjšimi emisijami. Vse štiri motorje odlikuje prefinjena moč in izpolnjevanje zahtev emisijskega standarda Euro 4. Najzmogljivejši motor 3.2 V6 razvije moč 167 kW (227 KM), 2.4 103 kW (140 KM) in dizelski motor 2.0 CDTI 110 kW (150 KM) ali 93 kW (127 KM). Oba dizelska motorja 2.0 CDTI ECOTEC® sta standardno opremljena s filtrom za trdne delce, ki ne potrebuje vzdrževanja in zmanjša škodljive emisije za več kot 90%.

Antara nabor menjalnikov

Menjalniki
5-stopenjski ročni menjalnik je standardno na voljo z motorjem 2.4 ECOTEC® in z dizelskim motorjem 2.0 CDTI ECOTEC®. 5-stopenjski avtomatski menjalnik s funkcijo ActiveSelect® pa je standardno na voljo z motorjem 3.2 V6 ECOTEC® ter kot dodatna oprema z dizelskim motorjem 2.0 CDTI ECOTEC® (110 kW/150 KM), pri opremi Enjoy ali Cosmo.

Prestižna notranjost kot v limuzini!
Izjemno udobje in domišljena prilagodljivost sta kombinirana z mnogimi priročnimi funkcijami in prostori za shranjevanje za voznika in potnike Opel Antare.

Bodisi da se odpravljate v hribe, na obalo ali samo peljete otroke v šolo, to je pravi način za potovanja s potrebnim udobjem in eleganco najvišjega razreda.

Samodejni nadzor osvetlitve

Samodejni nadzor osvetlitve
Posebni senzorji omogočajo, da se avto prilagodi stopnji osvetljenosti ceste in samodejno aktivira zasenčene luči, ko je to potrebno.

Električno nastavljanje sedeža

Električno nastavljanje sedeža
V 8 smereh nastavljiv voznikov sedež omogoča preprosto prilagajanje za udobno vožnjo.

Parkirni sistem Park Pilot

Parkirni sistem Park Pilot
Senzorji na prednjem in zadnjem delu vozila vas z zvočnimi signali opozorijo na morebitne ovire pri parkiranju. Sistem lahko izključite s pritiskom na gumb v sredinski konzoli.

Elektronska klimatska naprava

Elektronska klimatska naprava
Izberite želeno temperaturo in uživajte, saj jo bo sistem vzdrževal samodejno.

Ogrevanje Quickheat

Ogrevanje Quickheat
Sistem za hitro odmrzovanje in ogrevanje z elektronskim nadzorom zagotavlja dobro pregledanost skozi vetrobransko steklo in ogreto notranjost kmalu po zagonu hladnega motorja

Standardno na voljo z dizelskim motorjem.

Prostori za shranjevanje

Prostori za shranjevanje
Ob pestrem izboru premišljeno lociranih, priročnih prostorov za shranjevanje se boste skupaj z ostalimi potniki v Opel Antari počutili kot doma.

Sistem Flex-Fix®

Sistem Flex-Fix®
Inovativen pripomoček, ki je vedno dosegljiv in obenem skrit v zadnjem odbijaču. Ko ga izvlečete lahko zaradi nizke lege nanj preprosto pritrdite dve kolesi.

Sistem FlexOrganizer®

Sistem FlexOrganizer®
Opel Antara je vnaprej opremljena s pritrdilnimi točkami za sistem FlexOrganizer®. Ta domiselni organizator prtljage omogoča pritrditev vodil in različnih predelnih sten, mrež in drugih pripomočkov.

Ročica za preklop naslona sovoznikovega sedeža

Ročica za preklop naslona sovoznikovega sedeža
Na voljo je tudi sistem za preklop naslonjala sovoznikovega sedeža, ki omogoča prevoz daljših predmetov. Sistem je vključen v paket opreme Cosmo Comfort.

Ročica za preklop naslona sovoznikovega sedeža

DVD 100 Navi
Na priloženem DVD-ju so navigacijski napotki in zemljevidi za 21 evropskih držav. Sistem upošteva obvestila TMC o zastojih v prometu in nemudoma prilagodi načrt poti. Vključuje tudi CD predvajalnik, združljiv s posnetki MP3.

CD 30 MP3 stereo radio

CD 30 MP3 stereo radio
Standardno pri vseh Opel Antarah. Omogoča predvajanje posnetkov MP3 in upravljanje s krmilniki na volanu. 4 x 20 W. Pri opremi s portalom za mobilni telefon ali samodejno klimatsko napravo so podatki prikazani na trojnem ali grafičnem informacijskem zaslonu.

Portal za mobilni telefon

Portal za mobilni telefon
Z glasovnim upravljanjem in vmesnikom Bluetooth™. Ko vstavite mobilni telefon, je povsem povezan s sistemom Infotainment, krmilniki na volanu in grafičnim informacijskim zaslonom.

Zaradi široke izbire modelov telefonov skladnosti z vsemi ne moremo zagotoviti. Glede primernosti modelov telefonov se lahko pozanimate na spletni strani www.opel.com/mobileportal.pdf kot tudi pri vašem pooblaščenem Oplovem trgovcu.

Dodatna vtičnica (aux-in)

Dodatna vtičnica (aux-in)
Omogoča priključitev vseh prenosnih naprav z izhodom za slušalke, npr. MP3 predvajalnika ali predvajalnika iPod®.