Opel Corsa
Opel Corsa

Opel Corsa združuje dinamično oblikovanje, vsestranskost in vznemirljivo vožnjo. Pripravljena je na zabavo, ko si jo zaželite vi, v vsakdanje užitke pa vnaša novo razsežnost. Izbirajte med športno Opel Corso s tremi vrati in prostorno Opel Corso s petimi vrati.

Opel Corsa

Opel Corsa združuje dinamično oblikovanje, vsestranskost in vznemirljivo vožnjo. Pripravljena je na zabavo, ko si jo zaželite vi, v vsakdanje užitke pa vnaša novo razsežnost. Izbirajte med športno Opel Corso s tremi vrati in prostorno Opel Corso s petimi vrati.

Opel Corsa 3 vrata

Opel Corsa 3 vrata
Gibčena vožnja se počuje popolnoma doma v mestnih, on ovinkastih podeželskih cestah in na avtocesti.

Opel Corsa 5 vrat

Opel Corsa 5 vrat
Velik majhen avto ponudi veliko prostora za razvitje vaše zamisli. Corsa s petimi vrati je smela, dinamično oblikovana in prostorna, zato je še posebej privlačna za vse, ki uživajo v aktivnem družabnem življenjskem slogu.

Oblikovanje notranjosti

Oblikovanje notranjosti
Notranjost Opel Corse je prav tako elegantna kot njena zunanjost. Očarala vas bo s svojo prostornostjo, navdušila z udobjem in osupnila z domiselnimi načini za prilagoditev Opel Corse in njenih funkcij. Vabljivo okolje, razkošni udobni sedeži, usklajena armaturna plošča in obloge vrat, klavirsko lakirane okrasne obloge, nežno osvetljena prosojna stikala in inovativna zasnova kokpita, kjer je vse točno tam, kjer mora biti – Opel Corsa je popoln avto, v katerem boste z veseljem preživeli veliko časa.

Panoramsko strešno okno

Panoramsko strešno okno
Privoščite si svež zrak in s pritiskom na gumb odprite to izjemno široko strešno okno. Vanj je že vgrajen usmernik zraka, dve komori pa zmanjšata hrupnost. Ni na voljo z različico Essentia.

Ogrevan volan in ogrevanje sedežev

Ogrevan volan in ogrevanje sedežev
V tem razredu ima samo Corsa ogrevan volan, ki poskrbi za tople roke tudi v hladnem vremenu. Vozniku in sovozniku je lahko pozimi prijetno tudi s pomočjo ogrevanja sedišča in naslonjala sedeža.

Elektronska klimatska naprava (ECC)

Elektronska klimatska naprava (ECC)
Ta edinstveni Oplov sistem s pomočjo patentirane krmilne strategije za predvidevanje in prilagajanje zagotavlja optimalno klimo v notranjosti pri večini pogojev v okolju.

Pomoč pri parkiranju Park Pilot

Pomoč pri parkiranju Park Pilot
Pomoč pri parkiranju Park Pilot se samodejno vključi, ko izberete vzvratno prestavo in vas z zvočnimi signali opozarja tudi na zelo nizke ovire, ki so izven voznikovega videnga polja.

Prilagodljivi vgrajeni transportni sistem FlexFix®

Prilagodljivi vgrajeni transportni sistem FlexFix®
Zmeraj z vami, a praktično neviden, ko ga ne potrebujete: ta edinstveni sistem za prevoz koles je skrit v zadnjem odbijaču. Ko ga pomaknete navzven, lahko zaradi nizke višine nosilca hitro in preprosto namestite dve kolesi.

Dvojno tovorno dno

Dvojno tovorno dno
V dvignjenem položaju vzpostavi dvojno tovorno dno ravno površino, ki je poravnana z naprej preklopljenimi naslonjali zadnjih sedežev.

Sistemi Infotainment

Sistemi Infotainment
Vgrajeni Corsin sistem Infotainment odlikujeta privlačen videz in intuitivna uporaba, ki se izkaže pri sprejemu prometnih obvestil, dinamičnem vodenju z navigacijskim sistemom ter poslušanju najljubših radijskih postaj in posnetkov MP3 na predvajalniku.

Izbirate lahko med stereo CD radiom s predvajanjem posnetkov MP3 ali brez njega in vtičnico za priklop zunanjih naprav (aux-in) ter najsodobnejšim navigacijskim sistemom zadnje generacije z vgrajenim izmenjevalnikom za 6 CD-jev, ki je opremljen s 6,5-palčnim barvnim zaslonom in ploščo DVD, ki vsebuje programsko opremo za navigacijo in zemljevide za več kot 30 evropskih držav, za katere je na voljo tudi digitalni turistični vodnik.

Portal za mobilni telefon

Portal za mobilni telefon
Za povezavo z mobilnim telefonom lahko izbirate med brezžično rešitvijo Bluetooth™ in vgrajenim sistemom s specifičnim držalom za mobilni telefon, ki polni baterijo telefona. Vse pomembne funkcije telefona lahko upravljate s pomočjo krmilnikov na volanu, prek čelne plošče ali prek glasovnega upravljanja. Inovativna paleta opreme za udobje v Corsi vam omogoča nadzor nad prostorom in ustvarjanje individualnega kokpita, ki vas vedno znova razvaja! Kamorkoli vas zanese pot, se vedno počutite doma.

Da bo vožnja spet zabavna – bolj kot kadarkoli.
Več sprememb vseh pomembnih komponent podvozja je zagotovilo znatno izboljšanje udobja pri vožnji Opel Corse, kljub temu pa niso vozne značilnosti prav nič slabše - prav nasprotno.

Odkrijte več o funkcijah napredne tehnologije podvozja, kot so zavorni sistem ABS, interaktivni vozni sistem (IDS) in električni servovolan (EPS).

Napredni zavorni sistem ABS

Napredni zavorni sistem ABS
Zavorni sistem ABS v Opel Corsi je več kot “samo” ABS. To je sistem zadnje generacije, ki vključuje veliko dodatnih funkcij:

Elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD): optimalna zmogljivost zaviranja glede na obremenitev vozila.

Nadzor zaviranja v ovinkih (CBC):
izboljšana stabilnost pri zaviranju v ovinkih z zmanjšanjem zavornega tlaka notranjega sprednjega kolesa.

Nadzor stabilnosti v ravni črti (SLS):
zaznava vsako tendenco k nestabilnosti pri zaviranju pri vožnji naravnost in jo odpravi z zmanjšanjem zavornega tlaka ustreznih koles.

Interaktivni vozni sistem (IDS)

Interaktivni vozni sistem (IDS)
Opel Corso lahko nadgradite z opcijskim podvozjem IDS (interaktivni vozni sistem), ki vključuje naslednje funkcije: elektronski program za stabilnost plus (ESP®Plus) z nadzorom zdrsa plus (TCPlus) in z izboljšanim nadzorom podkrmiljenja (EUC). EUC dopolnjuje standardni sistem ESP® z optimalno okretnostjo. Pri posegu sistema ESP®Plus je za najučinkovitejšo stabilizacijo zavorni tlak posredovan do štirim kolesom, če je to potrebno.

Izkušeni vozniki lahko izključijo sistem ESP®Plus (samo Opel Corsa GSi z motorjem 1.6 Turbo). Natančnost vodenja in gibčnost sta dodatno izboljšana z opcijskim športnim podvozjem, z drugačno nastavitvijo višine, vzmetenja, blaženja in krmiljenja, ki ustrezajo zahtevam športnega voznika

Električni servovolan (EPS)

Električni servovolan (EPS)
Servovolan upošteva hitrost vozila in zagotavlja maksimalno ojačanje pri parkiranju, pri večjih hitrostih pa zagotavlja dober stik s cestiščem in natančno krmiljenje. Izjemno neposreden in odziven sistem je za doplačilo na voljo z vsemi stopnjami opreme.

Pod pokrovom motornega prostora
Motorji Opel ECOTEC® so odzivni in odgovorni – visok navor za učinkovitost in lahkotno moč združujejo z zmanjšano porabo goriva in nizkimi emisijami.

Motorji

Motorji
Povsem novi bencinski motorji Euro 5 Opel Corsi zagotavljajo več moči, večji navor in manj emisij CO2. Za še bolj zabavno vožnjo lahko izberete dva pred kratkim dodana zmogljiva motorja – 1.2 TWINPORT 51 kW (70 KM) in 1.4 TWINPORT 64 kW (87 KM).

Ti bencinski motorji (do motorja 1.4 TWINPORT) uporabljajo variabilno aktiviranje ventilov in Oplovo edinstveno tehnologijo TWINPORT, ki zagotavlja manjšo porabo in manj emisij ter večjo zmogljivost. Izbira je pestra in sega od motorja 1.0 TWINPORT 48 kW (65 KM), 117 g CO2/km, do motorja 1.4 TWINPORT 74 kW (100 KM), 129 g CO2/km, ki je na voljo tudi s 4-stopenjskim avtomatskim menjalnikom ter osupljivo majhnimi emisijami 139 g CO2/km. Vsi motorji so opremljeni s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, 1.2 TWINPORT 63 kW (85 KM) pa lahko naročite tudi z menjalnikom Easytronic®, pri katerem znašajo emisije CO2 samo 119 g/km. Najzmogljivejši motor v ponudbi, 1.6 Turbo s 110 kW (150 KM) je na voljo za Opel Corso GSi. Bencinska motorja 1.2 in 1.4 TWINPORT sta lahko pripravljena tudi za predelavo na avtoplin (LPG). Za več podrobnosti povprašajte svojega Oplovega trgovca.

Corsini dizelski motorji s skupnim vodom so zgled zmogljivosti, prefinjenosti in učinkovitosti. Med njimi so 1.3 CDTI z močjo 55 kW (75 KM), osupljivi 1.3 CDTI 70 kW (95 KM), ki je na novo dosegel emisije CO2 samo 98 g/km, in novi Euro 5 1.7 CDTI 96 kW (130 KM), ki za optimalno vozno zmogljivost s športnim 6-stopenjskim menjalnikom razvije navor do 300 Nm, emisije pa kljub temu ne presegajo 118 g CO2/km. Na voljo je tudi do okolja prijazni motor 1.3 CDTI ECOTEC® z emisijami CO2 samo 114 g/km, s katerim lahko opremite vse modele Opel Corse razen izvedb GSi, Sport in OPC.

ecoFLEX

ecoFLEX
Avto, ki ga je zabavno voziti. Zdaj še bolj kot kadarkoli! Oplovi inženirji so izdelali izjemno varčen avto, saj so se osredotočili na učinkovito porabo goriva in majhne emisije CO2, ki ne presegajo 98 g/km. To so dosegli z dovršenim dizelskim motorjem 1.3 CDTI z močjo 70 kW (95 KM) in s 190 Nm navora, ki mu novi turbopolnilnik pomaga doseči izjemno moč in obenem osupljiv navor v spodnjem območju vrtljajev, daljše prestavno razmerje pa zagotavlja užitek pri vožnji in prijaznost do okolja.

Vsi modeli z našimi novimi motorji v skladu s standardom Euro 5 so opremljeni z indikatorjem prestavljanja, ki vam bo pomagal voziti varčno in zmanjšati porabo goriva.

Menjalniki

Menjalniki
4-stopenjski avtomatski menjalnik z zimskim programom je za doplačilo na voljo z motorjem 1.4 TWINPORT.

Menjalnik Easytronic® je učinkovit in preprost za uporabo, saj združuje prednosti ročnega menjalnika s preprostostjo avtomatskega menjalnika. Dopolnjuje ga funkcija Opel ActiveSelect® za športno prestavljanje z dotikom brez uporabe sklopke.

Indikator prestavljanja. Ključni dejavnik za ekonomično vožnjo je prestavljanje v pravem trenutku. Indikator prestavljanja je dobro viden v sklopu instrumentov in voznika obvesti, kdaj je optimalen čas za maksimalno varčno prestavljanje. Standardno pri vseh bencinskih motorjih ter pri dizelskih motorjih 1.3 CDTI 70 kW (95 KM) in 1.7 CDTI.

Stavite na varnost
Celovita vrsta sistemov za aktivno in pasivno varnost v Opel Corsi je preudarno sinhronizirana, da zagotavlja maksimalno zaščito in zabavo pri vožnji.

5 zvezdic NCAP

5 zvezdic NCAP
Ključni element Corsinega sistema SAFETEC® je izjemno trdna potniška celica. Ta mehanske deformacije zmanjša na minimum in tako pri vseh pogojih trčenja ohrani največje možno območje za preživetje. Rezultat: Opel Corsa je dobila najvišjo možno oceno s 5 zvezdicami pri testiranju s poskusnim trčenjem NCAP.

Sistem varnostnih blazin

Sistem varnostnih blazin
Dvostopenjski čelni varnostni blazini (za voznika in sovoznika) in stranski varnostni blazini za zaščito prsnega koša in medenice zagotavljajo odlično pasivno zaščito. Za optimalno varnost jih lahko dopolnite z varnostnimi zavesami, ki so na voljo za doplačilo.

Halogenski prilagodljivi dinamični žarometi (AFL)

Halogenski prilagodljivi dinamični žarometi (AFL)
Z upoštevanjem hitrosti vozila in zasuka volana sistem žarometov AFL ne zagotavlja le varnejše temveč tudi bolj sproščeno in užitka polno vožnjo. Pri odcepih in vključenem smerniku dodatna luč sveti pod kotom 90° v levo ali desno. Da voznik laže parkira, te luči osvetlijo tudi parkirni prostor pri vzvratni vožnji. Pri večjih hitrostih se žarometi obračajo do 15° navzven in 18° navznoter v smeri vožnje.

Sistem za zaznavanje zmanjšanja tlaka v pnevmatikah (DDS)

Sistem za zaznavanje zmanjšanja tlaka v pnevmatikah (DDS)
Na voljo z menjalnikom Easytronic® s sistemom ESP®Plus in pomočjo pri speljevanju na strmini (HSA). Sistem zazna izgubo tlaka s stalnim merjenjem vrtljajev kolesa in nato prikaže opozorilo na armaturni plošči.