Opel Insignia
Opel Insignia

Dizajn lahko popolnoma spremeni vaše doživljanje vožnje. Opel Insignia je samozavestno mišičasta, gibčna, toda lepo oblikovana.

Opel Insignia

Dizajn lahko popolnoma spremeni vaše doživljanje vožnje. Opel Insignia je samozavestno mišičasta, gibčna, toda lepo oblikovana.

Odkrijte drzno oblikovano zunanjost in eleganco notranjosti Insignie.

Opel Insignia

Opel Insignia 4 in 5 vrat
Popoln dizajn prednjega dela pogled usmeri v nežne krivine in usklajene linije. Čutno površino Insignie spredaj poudarja edinstven skupek žarometov v obliki kril in maska hladilnika. Ti elementi so samozavesten izraz Oplovega novega oblikovalskega besedišča. Široko držo nove Opel Insignie poudarjajo podaljšani loki platišč.

Jasen obris krepi mišičasta in tekoča karoserija, ki se na straneh nadaljuje v obliki "rezila". Gladka, mehko izdelana oblika kar vabi k vožnji.

Zadek vozila se elegantno razteza v tekoče in močne kupejevske strešne linije. Z dizajnom dosežena harmonija zagotavlja, da je novi, srednje veliki Opel videti tako mišičast kot eleganten.

Opel Insignia je do zadnje podrobnosti zasnovana celovito in temeljito – celo sestavni deli vzmetenja so optimalno aerodinamični. Rezultat je najnižji koeficient zračnega upora v razredu.

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Sports Tourer
Elegantni Opel Insignia Sport Tourer je dinamičen in opremljen z nasodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja odzivnost podvozja v vsaki vozni situaciji. Široko držo nove Opel Insignie Sports Tourer poudarjajo podaljšani loki platišč. Gladek zaobljen profil združuje žaromete, meglenke in masko motorja v tekočo in dinamično strukturo in se zaključi v stranski obliki "kril".

Premnogi karavani s stranskega profila ne izražajo nobenega šarma. To ne velja za Opel Insignio Sports Tourer. Kupejevske linije smo podaljšali v ovijajoča se vrata na zadku, s čimer smo poudarili njene proporcije.

Zadek je oblikovan tako, da še podaljša športne linije. Nizka namestitev žarometov in kromiran Oplov motiv kril skupaj s širokim kolotkom in strešnim spojlerjem naredijo močan vtis.

Rezultat je aerodinamičen videz, kar pa je bilo za pričakovati, saj je bil Sports Tourer temeljito izpopolnjen v vetrnem tunelu.

Dizajn notranjosti

Dizajn notranjosti
Teme v notranjosti Opel Insignie posnemajo tekoče linije in mehke krivine zunanjosti. Izkušnje in prefinjenost zasledite v vsaki podrobnosti notranjosti Opel Insignie.

Eleganten, toda športen dizajn skupaj z visokokakovstnimi površinami, kromiranimi poudarki in drznimi barvami pozdravlja potnike, obenem pa dosega najvišje standarde ergonomije in udobja.

Vse glavne površine so opremljene z materiali, ki so mehki na otip, kar daje kabini edinstveno otipljivo kakovost. Armaturna plošča je oblikovana v neprekinjen lok, ki se konča v oblikovanih vratnih elementih in daje kabini občutek prostornosti. Zaradi strmega naklona vetrobranskega stekla sopotnikova varnostna blazina ne jemlje prostora večjemu predalu na armaturni plošči.

Povečana velikost karoserije zagotavlja še bolj prostorno notranjost.

Ponovno definiramo udobje in priročnost
Opel Insignia združuje visokokakovostne materiale z najbolj prefinjeno ergonomijo in tehnologijami za prvovrstno in trajno udobje voznika in njegovih sopotnikov.

Električna parkirna zavora

Električna parkirna zavora
Električna parkirna zavora, ki se aktivira na dotik, v Opel Insignii zagotavlja večjo varnost pri parkiranju in zmanjšuje voznikov trud. V kombinaciji z asistenco za speljevanje in ustavitev na strmini, ki preprečujeta, da bi se vozilo ob ustavitvi na strmini prekucnilo nazaj, vam pomaga brez težav speljati, zato je vožnja še bolj udobna in varna.

Napredni parkirni sistem Park Pilot

Napredni parkirni sistem Park Pilot
S prednjimi in zadnjimi senzorji lahko napredni parkirni sistem zazna primerno parkirno mesto in vam nato z vizualnimi napotki na sredinskem zaslonu pomaga pri parkiranju. S stikalom vklopite računalniško nadzorovano delovanje sistema in omogočite tudi zaznavanje ovir. Zasuk volana in smer sta prikazana z napisi in s slikovnimi napotki. Rezultat je popolno bočno parkiranje na še tako omejenem prostoru.

Ergonomski športni sedež

Ergonomski športni sedež
Ne glede na to, kako daleč se peljete, udobno sedenje je zelo pomembno. Novi, povsem ortopedsko zasnovani športni sedeži omogočajo nastavljanje v osmih smereh in so opremljeni s 4-smerno ledveno oporo. Poleg tega nudi nastavljivi podaljšek sedišča stegnom sproščujočo oporo. S perforiranim usnjem v črni ali bež barvi, z ogrevanjem in prezračevanjem sedežev, z električnim pomikom na dotik in s pomnilnikom nastavitve sedežnega položaja se Opel Insignia uvršča v najvišji prestižni razred. Po želji lahko izberete tudi ročno nastavljive sedeže z oblazinjenem iz blaga, ki nudijo enako raven ergonomske opore.

Ergonomski športni sedež je odobrilo in ga priporoča združenje AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), nemško zdravstveno združenje, ki določa ortopedske zahteve za avtomobilske sedeže.

Zaščita tkanin Top Tec

Zaščita tkanin Top Tec
Top Tec preprečuje, da bi vlakna oblazinjenja vsrkala razlite tekočine, umazanijo in nezaželene madeže. Kljub odbojnosti za tekočine je tkanina mehka na otip in prepušča zrak za udobno sedenje.

Mobilna pisarna

Mobilna pisarna
Opel Insignia je zagotovo več kot le sredstvo za prevoz od točke A do točke B. Tisti, ki želijo uporabljati svoj računalnik, TV ali drugo elektronsko napravo, lahko med dodatno opremo izberejo 230-voltno električno vtičnico v talni konzoli.

Sistemi infotainment

Sistemi infotainment
Pri sprejemu prometnih obvestil, dinamičnih navigacijskih napotkov, dostopu do najljubših radijskih postaj ali poslušanju predvajalnika iPod vas bo integrirani sistem infotainment v Opel Insignii navdušil z intuitivnostjo uporabe in s svojim izjemnim videzom.

Izbirate lahko med stereo radiem s CD predvajalnikom in možnostjo predvajanja MP3 posnetkov ali pa vrhunskim navigacijskim sistemom zadnje generacije, opremljenim s 7-palčnim barvnim zaslonom, ki omogoča tlorisni prikaz zemljevidov v 3D načinu in notranjim pomnilnikom flash s kapaciteto 2 GB, kamor lahko za hiter dostop shranite navigacijske podatke za več kot 30 evropskih držav. Sistemi so opremljeni tudi z USB priključkom, ki omogoča priklop predvajalnika iPod, ki ga lahko upravljate preko volana in zaslona.

Za priključitev mobilnega telefona lahko izbirate med brezžično povezavo Bluetooth™ ali integriranim sistemom z držalom, v katerem se polni baterija posameznega mobilnega telefona. Za vse pomembne funkcije pri telefoniranju lahko uporabite kontrole na volanu, osrednjem prikazovalniku ali glasovno upravljanje.

Zvočni sistem Infinity

Zvočni sistem Infinity
Za absolutno vrhunski zvok lahko Opel Insignio opremite z izjemnim zvočnim sistemom Infinity. Z uporabo neposrednih kanalov 7 x 45 W vas zvočno razvaja devet vrhunskih zvočnikov. Zvočni signal je digitaliziran, da ga lahko z digitalnim zvočnim procesorjem (DSP) natančno nastavite za jasno zvočno sliko. Tako si zagotovite boljše predvajanje zvoka v vseh voznih razmerah.

Pametne rešitve za shranjevanje

Pametne rešitve za shranjevanje
V Opel Insignii so priročni žepi in predali lahko dosegljivi tako za voznika kot za sopotnike. Na naslonjalih sedežev so žepi za zemljevide, odlagališča z žepi so tudi v vratih, voznik ima poseben predal, držala za pijače so nameščena spredaj in zadaj, pred sovoznikom je velik predal in v zadnjem sredinskem naslonu za roke je še en predal. Želite uporabljati svoj računalnik ali drugo prenosno elektronsko napravo? Med dodatno opremo izberite 230-voltno električno vtičnico v talni konzoli.

Prtljažni prostor

Prtljažni prostor
S 500 l prostornine je prtljažnik Opel Insignie eden izmed najbolj prostornih prtljažnikov v svojem razredu. Zagotovo zadošča za več kot le za oddih za konec tedna in lahko poskrbi za vse poslovne in družinske potrebe. S preklopom zadnjih sedežev, ki so v razmerju 60:40, lahko prostor za prtljago hitro povečate na 1.015 l; pri preklopu lahko vzglavniki ostanejo na svojem mestu.

Pokrov prtljažnika nove Opel Insignie lahko odprete z daljinskim upravljalnikom ali dotikom na ploščo, ki je integrirana v Oplovem logotipu. Samodejno se odpre v popolnoma odprt položaj. Nizka tla v prtljažniku nadalje olajšajo spravljanje prtljage. Poleg tega lahko v stranskem razdelku v prtljažniku shranite manjše predmete, v razdelku pod tlemi pa lahko spravite stvari, ki jih potrebujete le občasno.

Prilagodljiv prtljažni prostor Insignie Sports Tourer

Prilagodljiv prtljažni prostor Insignie Sports Tourer
Globoko odpiranje prtljažnika in nizka višina vozila pomenita, da je Opel Insignia Sports Tourer zelo priročna, saj lahko prtljago zlahka spravite v prtljažni prostor. Zelo enostavno ga tudi povečate. Zadnje sedeže, ki so deljeni v razmerju 60:40, že v nekaj sekundah preklopite, ne da bi morali sneti naslone za glavo.

Celo pri zasedenih zadnjih sedežih boste v prtljažnik s prostornino 540 litrov brez težav spravili vso poslovno ali družinsko prtljago in pripomočke za razvedrilo. Za zaščito prtljage in notranjosti vozila so na voljo štirje pritrdilni kavlji.

Ravnotežje moči
Opel Insignia združuje najboljšo preizkušeno tehnologijo z edinstveno kombinacijo moči, krmiljenja in odzivnosti, da lahko resnično uživate v vsakem vidiku vožnje.

Izvedite več o prvovrstni vozni dinamiki Insignie in tehnoloških inovacijah, kot je podvozje FlexRide in prilagodljivi pogon 4x4.

Podvozje FlexRide (tehnologija za prilagodljivo stabilnost)

Podvozje FlexRide (tehnologija za prilagodljivo stabilnost)
Opel Insignia se ponaša z vodilnim sistemom elektronskega nadzora podvozja v razredu. FlexRide povečuje varnost in udobje med vožnjo, saj se takoj odzove na spreminjajoče se pogoje in se prilagaja vašemu slogu vožnje.

Srce tega naprednega voznega sistema je edinstvena tehnologija za nadzor voznega načina (DMC - Driving Mode Control). Nenehno zbira podatke vsake komponente podvozja in pogonskega sklopa ter se v hipu odziva na ugotovljeno stanje in na slog vožnje. Če začne voznik na ovinkasti cesti voziti z večjim navdušenjem ali če močno pospešuje, DMC spremeni nastavitev iz "Tour” ali “Normal” v “Sport”, da zagotovi optimalno dinamiko.

V ekstremnih situacijah FlexRide samodejno prilagodi blaženje, da tako zagotovi najboljšo možno varnost in nadzor v vsakem voznem načinu. Glavni sestavni deli sistema FlexRide so nenehno krmiljenje blaženja (CDC), ki nastavitev blažilnikov brez časovnega zamika prilagaja spreminjajočim se situacijam, 4-kanalni ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči, nadzor zdrsa in elektronski program stabilnosti ESP®Plus.

S pritiskom na gumbe sistema FlexRide lahko aktivno spreminjate vozno dinamiko vaše Insignie, da se prilagodi vašemu razpoloženju. Izberite način “Sport” za bolj odzivno vožnjo in togo blaženje ali “Tour” za sproščeno popotovanje. Način “Normal” je privzeti način.

Na primer, z izbiro načina "Sport" poskrbite za ostrejšo nastavitev servoojačanja volana glede na hitrost, stopalke za plin in avtomatskega menjalnika (če je vgrajen), bolj togi blažilniki pa zagotavljajo optimalen stik s cestiščem. Način "Sport" lahko prilagodite s pomočjo menija, ki je prikazan na zaslonu sistema infotainment, in tako preprogramirate dinamično delovanje v skladu s svojimi željami.

Za dodaten poudarek športnemu občutku se pri izbiri načina "Sport" osvetlitev instrumentov spremeni iz bele v rdečo.

Prilagodljivi pogon 4x4

Prilagodljivi pogon 4x4
Stabilnost in krmiljenje sta izboljšana tudi s proaktivno, takojšnjo porazdelitvijo navora, ki jo zagotavlja sistem prilagodljivega pogona 4x4.

Med dinamičnimi komponentami so sistem za prenos navora (TTD - Torque Transfer Device) in elektronska omejitev zdrsa zadnjega diferenciala (eLSD - Limited Slip Differential) na zadnji premi. V obeh primerih sta uporabljeni enoti Haldex, ki ne zahtevata vzdrževanja. Prilagodljivi pogon 4x4 je povsem integriran z drugimi sistemi za dinamični nadzor Opel Insignie. Tako se odziva bolj športno, ko je izbran način “Sport".

Prednosti prilagodljivega pogona 4x4 se pokažejo že ob speljevanju: za stabilno pospeševanje z najboljšim oprijemom prenaša sistem za prenos navora (TTD) moč na vsa štiri kolesa. Za varčno vožnjo v običajnih pogojih večino vlečne sile zagotavljata prednji kolesi. Pri pospeševanju v ovinkih daje spremenljiva porazdelitev moči med prednjimi in zadnjimi kolesi občutek vožnje kot pri pogonu na zadnji kolesi. Elektronska omejitev zdrsa zadnjega diferenciala (eLSD) navor prenese na tisto zadnje kolo, ki ga najbolj potrebuje. To pomeni, da ohranite popoln nadzor nad Opel Insignio tudi pri pospeševanju s polno močjo ali pri hitrih spremembah voznih pasov. Rezultat je povečana varnost vožnje in še večje voznikovo zadovoljstvo.

Tehnološko napredni prenosni sistemi
Samozavestna zmogljivost in varčna poraba sta značilni za vse bencinske in dizelske motorje ECOTEC® v Opel Insignii. Vsi motorji so uvrščeni v razred EURO 5 in so usklajeni s 6-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Bencinski motorji

Bencinski motorji
Ponudba bencinskih motorjev se začne s tehnološko naprednim bencinskim motorjem z nizko porabo goriva s prostornino 1,6 litra in 85 kW (115 KM) in nadaljuje z 2,8-litrskim motorjem V6 Turbo, ki razvije 191 kW (260 KM) moči.

Dizelski motorji

Dizelski motorji
Za ljubitelje dizelske moči so na voljo trije zelo ekonomični dizelski motorji z vbrizgavanjem preko skupnega voda, ki razvijejo moč 81 kW (110 KM), 96 kW (130 KM) ali 118 kW (160 KM).

Vsi dizelski motorji Insignie so opremljeni z dvojno odmično gredjo in 4-valjno tehnologijo. Turbopolnilnik z variabilno geometrijo zagotavlja gladko pospeševanje in odpravlja sledi turbo luknje, funkcija za trenutno povečanje moči pa zagotavlja povečan navor, ko je ta potreben.

ecoFLEX

ecoFLEX
Za nekatere voznike je najpomembnejše okolje. Če tudi sami mislite tako, imate zdaj z Opel Insignio možnost prave izbire. Motor 2.0 CDTI ECOTEC® v Opel Insignii ecoFLEX razvije moč 96 kW (130 KM) oziroma 118 kW (160 KM), emisije CO2 pa so pri kombinirani porabi samo 5,2 litra zmanjšane na 136 g/km.

Z optimizacijo umeritve motorja, prilagoditvijo končnega razmerja, prefinjeno aerodinamiko, namestitvijo posebnih pnevmatik in priporočilom za prestavljanje v najboljšem trenutku Opel Insignia ecoFLEX varuje okolje pri modelih Essentia, Edition in Cosmo, ne da bi se morali odpovedati voznim zmogljivostim.

Menjalniki

Menjalniki
Vsi menjalniki Opel Insignie so 6-stopenjski. Avtomatski menjalnik tehta le 94 kg in je opremljen s funkcijo ActiveSelect® za prestavljanje brez sklopke. Ne glede na to, ali se boste odločili za ročni ali avtomatski menjalnik, bo zaradi izjemne natančnosti in tehnologije novih menjalnikov dosežena optimalna poraba goriva, vi pa boste med vožnjo izredno uživali.

Brezskrbnost
Opel Insignia na novo definira gotovost na cesti. Varnostne blazine, napreden dizajn zaščitne strukture, napredne značilnosti pasivne varnosti in inovativni sistemi za pomoč vozniku skupaj zagotavljajo popolno brezskrbnost.

Pasivna varnost

Pasivna varnost
Opel Insignia ni opremljena le z vrhunskimi sistemi za aktivno varnost, temveč svoje potnike varuje s tehnologijo za izjemno pasivno zaščito. Jekla z visoko natezno trdnostjo, togost, programirana zasnova za deformacijo, strateško razporejena območja za prevzem energije v primeru trčenja in preusmeritve sile v novi Opel Insignii zagotavljajo eno najmočnejših varnostnih struktur na trgu. Prednji varnostni blazini sta opremljeni z dvostopenjskim proženjem, ki prepreči poškodbe zaradi prehitrega polnjenja, sovoznikovo varnostno blazino pa lahko izključite s stikalom. Stranske varnostne blazine varujejo v primeru bočnega trčenja. Kot dopolnitev varnostnim zavesam polne velikosti sta na voljo zadnji stranski varnostni blazini.

Zaradi posvečanja pozornosti podrobnostim in celovite zaščite je Insignia na testu varnosti NCAP prejela 5 zvezdic, kar je najvišje evropsko priznanje pasivne varnosti.

Druge varnostne značilnosti Insignie so:

*Prednja varnostna pasova z dvojnim zategovanjem za večjo zaščito.
*Sistem za sprostitev stopalk, ki zmanjšuje nevarnost poškodb spodnjega dela nog in stopal.
*Aktivni prednji vzglavniki, ki zaščitijo glavo in zgornji del trupa pred poškodbami zaradi sunka.

Prilagodljivi žarometi (AFL)

Prilagodljivi žarometi (AFL)
Nočne vožnje za nekatere voznike predstavljajo napor. Napredni sistem prilagodljivih žarometov (AFL) v Opel Insignii samodejno izbira med devetimi različnimi funkcijami osvetlitve in brez slepljenja drugih voznikov zagotavlja optimalno osvetlitev v vsaki vozni situaciji: manj stresa, večja varnost.

* Osvetlitev na območju za pešce (do 30 km/h):
Širši svetlobni snop (dodatnih osem stopinj levo in desno) osvetli morebitna nevarna območja.
* Osvetlitev v naseljih (30–55 km/h):
Nižji in širši svetlobni snop. Aktivira se pri ustrezni hitrosti vozila in osvetljenih cestah.
* Osvetlitev za podeželske ceste (55–100 km/h):
Bolj razpršen in svetlejši svetlobni snop kot pri običajnih zasenčenih lučeh. Osvetlitev do dolžine 70 metrov brez bleščanja.
* Osvetlitev na avtocestah (nad 100 km/h):
140 metrov dolg svetlobni snop, višji in svetlejši kot pri uporabi običajnih zasenčenih luči, brez bleščanja.
* Osvetlitev za slabo vreme (do 70 km/h):
Aktivira se ob vklopljenih brisalcih ali s pomočjo senzorja za dež in poskrbi za boljšo vidljivost v slabših vremenskih razmerah.
* Dolge luči z asistenco (poljubna hitrost):
Funkcija samodejno preklopi iz dolgih na zasenčene luči, če zazna vozilo, ki vozi nasproti ali pred vami.
* Dinamična osvetlitev ovinkov (poljubna hitrost):
Glede na kot volana in hitrost se žarometa obračata do 15 stopinj v smeri zavoja.
* Statične luči za osvetlitev odcepa (do 40 km/h, tudi pri vzvratni vožnji):
Z osvetlitvijo pod kotom 90 stopinj v levo ali desno poskrbijo za boljšo stransko vidljivost.
* Dnevne luči LED:
Poskrbijo za opaznost pri drugih udeležencih v prometu in ne povečajo porabe goriva (za razliko od običajnih zasenčenih luči)

Oplovo oko, sistem za zaznavanje prometnih znakov, opozorilo za zapuščanje voznega pasu

Oplovo oko, sistem za zaznavanje prometnih znakov, opozorilo za zapuščanje voznega pasu
V Opel Insignii je Oplovo oko specializirana kamera, ki bere in pomni znake za omejitev hitrosti in znake za prepovedano prehitevanje. Sistem prikaže prometni znak na osrednjem prikazovalniku. Prav tako opozori voznika, če ta nenamerno skrene z voznega pasu.

Sistem za zaznavanje prometnih znakov: širokokotna sprednja kamera, ki je nameščena za vzvratnim ogledalom, prepoznava znake za omejitev hitrosti in jih nato prikaže na osrednjem prikazovalniku. Sistem za zaznavanje prometnih znakov bere standardne okrogle znake za omejitev hitrosti in znake za prepovedano prehitevanje ter voznika opozori tudi na konec omejitve. Sistem je aktiven pri hitrosti od 14 km/h do 200 km/h (podnevi) in 150 km/h (ponoči). Za razliko od navigacijskih sistemov, kjer so omejitve hitrosti zgolj shranjene, ta sistem deluje v realnem času, zato so podatki vedno točni.

Opozorilo za zapuščanje voznega pasu: od hitrosti 60 km/h naprej lahko kamera zazna, če je vozilo brez vklopljenega smernika zapeljalo čez črto. Takoj se aktivira zvočni signal in znak, ki se prikaže na armaturni plošči. S tem se poveča varnost v primeru utrujenosti in začasnega pomanjkanja koncentracije.