Nova Astra
Napis nova Astra

Nova Opel Astra ima vse, kar je potrebno, da pritegne poglede. Njene površine privlačijo soj žarometov in občudovanje ji sledi na vsakem koraku. Vendar njene kakovosti niso omejene le na zunanjost, - navdušila vas bo tudi njena notranjost.

nova Opel Astra

Nova Opel Astra ima vse, kar je potrebno, da pritegne poglede. Njene površine privlačijo soj žarometov in občudovanje ji sledi na vsakem koraku. Vendar njene kakovosti niso omejene le na zunanjost, - navdušila vas bo tudi njena notranjost.

Oblikovanje zunanjosti

Oblikovanje zunanjosti
Sprednji dizajn ima enak učinek in privlačnost kot Opel Insignia. Široka drža daje vtis krepkosti in športne zmogljivosti, prav tako pa zablesti v stilu žarometov, maske in prednjega odbijača. Žarometi v obliki orlovih oči dajejo oporo izrazitim dnevnim lučem. Strmo nagnjeno vetrobransko steklo doda tradicionalni obliki kombilimuzine športno razburljivost.

Oblikovanje notranjosti

Oblikovanje notranjosti
Prostrane linije in zaobljena armaturna plošča so v popolni harmoniji in ustvarijo občutek dobrodošlice v zračno prostornost. Visokokakovostni materiali nove Opel Astre so obdelani z odlično spretnostjo. Glavne površine so prevlečene z materiali, nežnimi na dotik in visokokakovostne strukture.

Kromirani poudarki podajo voznikovemu prostoru tehničnost in moderno ostrino. Ta ostrina pa se lahko najde tudi v podrobnostih kot so ventilatorji, kljuke vrat in volan.

Podrobnostim, kot npr. dizajnu in praktični razporejenosti kontrolam kot so večfunkcijski gumb ali tipke na sredinski konzoli, je bilo v novi Opel Astri namenjeno veliko pozornosti. Rezultat: Izredno prilagojen voznikov prostor z odlično ergonomičjostjo.

Nova Opel Astra uvaja nove standarde za ergonomičnost, možnost odlaganja in zaznavanja visoke kakovosti za udobje voznika in potnikov.

Ergonomski športni sedeži

Ergonomski športni sedeži
Udobno sedenje je izjemno pomembno, ne glede na to, kam daleč se vozite. Nova Opel Astra poskrbi zanj s popolnimi ortopedskimi ergonomskimi športnimi sedeži, ki jih lahko s pomikom v šestih smereh in s štirimestno nastavljivo ledveno oporo popolnoma prilagodite svoji postavi.

Za sproščujočo oporo stegen je možno nastavljati tudi podaljšek sedišča. Najbolje opremljeni modeli s perforiranim oblazinjenjem ogrevanih sedežev uvrščajo novo Opel Astro v razred razkošja. Po želji lahko izberete tudi sedeže z oblazinjenjem iz blaga, ki nudijo enako raven ortopedske opore.

Ergonomske športne sedeže je odobrila in jih priporoča nemška zdravstvena organizacija AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. - Akcija za bolj zdrav hrbet), ki je določila ortopedske zahteve za avtomobilske sedeže.

Električna parkirna zavora

Električna parkirna zavora
Nova, s pritiskom upravljana parkirna zavora nudi povečano parkirno varnost in zmanjšan napor voznika. V kombinaciji z asistenco za speljevanje in zadrževanje v strmini preprečuje kotaljenje vozila vzvratno in tako omogoča gladko in nenaporno speljevanje.

Dvopodročna klimatska naprava

Dvopodročna klimatska naprava
Kakovost in nadzor zraka je velik del udobja v notranjosti Opel Astre. Elektronska klimatska naprava (ECC) nudi tihost in občutek nadzorovanja, vključno z individualnim spominom voznikovih nastavitev. Zrak je prečiščen s filtrom z aktivnim ogljem, potnika na prednjih sedežih pa lahko ločeno izbereta svojo želeno temperaturo. ECC razpolaga tudi z nadzorovanim delnim zračnim kroženjem za izboljšano ogrevanje in hlajenje.

Razširjeni ventilatorji so posebnost Opel Astre. Upravljani z vrtljivim gumbkom omogočajo razpršitev in blažitev zraka z nastavljivimi krilci za bolj udobno porazdelitev zraka.

Strešno okno

Strešno okno
Električno strešno okno ima funkciji nagibanja in drsenja z mehanizmom proti zatikanju. Zasenčeno steklo prav tako nudi dodatni vir svetlobe, vgrajen drsni senčnik pa ščiti pred vdiranjem neželenega sončnega sevanja.

Sistemi Infotainment

Sistemi Infotainment
Ne glede na to ali prejemate prometne informacije, dinamično navigacijsko usmerjanje, nastavljate priljubljene radijske postaje ali vaš iPod-predvajalnik, je vgrajeni sistem Infotainment nove Opel Astre tako intuitiven za uporabo kot čudovit na pogled.

Izbirate lahko med stereo radiem s CD-predvajalnikom in s predvajanjem MP3 posnetkov ter dodatno vtičnico, in med visoko modernim navigacijskim sistemom zadnje generacije. Napreden sistem ima prav tako povezavo USB, ki omogoča nadzorovanje iPod-a preko volana in zaslona.

Zvočni sistem Infinity

Zvočni sistem Infinity
Za absolutno vrhunski zvok lahko novo Opel Astro opremite z izjemnim zvočnim sistemom Infinity. Z uporabo neposrednih kanalov 7x45 W vas zvočno razvaja 8 vrhunskih zvočnikov. Za natančno predvajanje je zvočni signal digitaliziran, z digitalnim zvočnim procesorjem (DSP) pa ga lahko fino nastavite. Sami boste občutili razliko v vsestranskem proizvajanju zvoka v vseh pogojih vožnje.

Do 19 odlagališč

Do 19 odlagališč
Odlagališča v novi Opel Astri so številna, praktična in zagotovo skrbno domišljena ter zato enostavno dostopna vozniku in sopotnikom. Prostor za plastenke je v prednjih in zadnjih vratih ter sredinski konzoli, na voljo predal za voznika in večje za sovoznika ter za malenkosti prednji in zadnji naslon za roke z zaprtim predalom – glede na opremo je lahko na voljo skupno 19 odlagališč za večje in manjše predmete.

Prtljažnik s sistemom Flex Floor

Prtljažnik s sistemom Flex Floor
Zložljivo naslonjalo zadnjega sedeža omogoča stopenjsko povečanje tovorne prostornine nove Opel Astre iz 370 na 1.235 litrov. Edinstven 3-položajni sistem Flex Floor še dodatno poveča fleksibilnost. Dno se lahko zniža, da se poveča tovorna višina in prostornina v prtljažniku. V srednjem položaju je talna plošča poravnana z zloženimi sedeži, s čimer pridobite maksimalno ravno tovorno dno in, ko je v celoti dvignjeno do zadnje police omogoča lažje natovarjanje in raztovarjanje prtljažnika. Enostavno je lahko dvignjeno in pritrjeno za lažji dostop do rezervnega kolesa in dodatnega skritega odlagališča.

Transportni sistem Flex-Fix® za zadnji del vozila

Transportni sistem Flex-Fix® za zadnji del vozila
Za povečanje vsestrankosti vozila so običajno potrebni neobičajni dodatki. Nič več. Transportni sistem Flex-Fix® za zadnji del vozila – edinstven v tem razredu – vam je na voljo, ko ga potrebujete, in se skrije, ko ga ne potrebujete. Transportni sistem Flex-Fix® preprosto potegnete iz zadnjega odbijača, zato ne zavzema nepotrebnega prostora v vaši garaži ali stanovanju. Nanj lahko namestite dve kolesi z velikostjo okvirja od 46 do 71 centimetrov, zaradi nizke namestitve pa ga zelo preprosto natovorite. Naslednja prednost je, da vas zvočni signal ob prestavljanju v vzvratno prestavo opozori, da uporabljate zadnji transportni sistem in tako zavaruje vašo novo Opel Astro in vaši kolesi!

Se počutite športno ali želite samo potovati?
S pritiskom na gumb se celotna vozna dinamika prilagodi športni vznemirljivosti ali sproščenemu popotovanju proti oddaljenemu cilju z varnostjo in stabilnostjo brez kompromisa.

Novo podvozje

Novo podvozje
Izboljšano udobje pri vožnji, vozna dinamika in odziv krmiljenja z zmanjšanim hrupom in vibracijami so glavne prednosti podvozja nove Opel Astre. V primerjavi s prejšnjo Astro, je bila prednja osna razdalja povečana za 56 mm, zadnja pa za 70 mm. To omogoča širšo postavitev, kar pomaga povečati izboljšave obvladovanja in stabilnosti zaradi novega vzmetenja.

Nadaljnja izboljšava vožnje je povečana kolesna razdalja za 71 mm v primerjavi s prejšnjim modelom. Povečanje torzialne togosti nudi trdno ploščad za vzmetenje in prispeva k občutnemu zmanjšanju hrupa, vibracij in trdosti.

Wattov člen zadnjega vzmetenja

Wattov člen zadnjega vzmetenja
Unikatno vzmetenje nove Opel Astre je sestava ročične gredi z Wattovim členom. Čeprav je princip Wattovega člena poznan že več kot 200 let, se je v zadnjem času uporabljal predvsem za dirkalne avtomobile. V učinku je princip neposreden.

Jekleni prečni nosilec takoj za srednjo linijo kolesa nosi dve opornici te spojitve. Ti sta v sredini vrtljivi, konca pa sta pritrjena na spodnje nosilce koles. Rezultat tega je, da je bočni udarec na eni strani, nemudoma uravnotežen z enako količino sile na drugi strani, s čimer se poveča stabilnost. Največja prednost tega kompaktnega sistema učinkovito prepreči bočno premikanje osi, kar omogoča bolj gladko vožnjo in izboljšano obvladovanje.

Podvozje FlexRide

Podvozje FlexRide
Predstavljajte si avto, ki svoje delovanje stalno prilagaja razmeram na cestišču in vašemu slogu vožnje. Zamislite si, da lahko s pritiskom na gumb izbirate med udobnim cestnim križarjenjem in športnim učinkom. Prav to vam omogoča novi sistem FlexRide.

Nadzorni sistem elektronskega podvozja FlexRide nemudoma reagira na spreminjajoče se pogoje in se neprestano prilagaja vašemu slogu vožnje. Stalni nadzor blaženja v realnem času prilagodi nastavitve blažilcev. 4-kanalni ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči, nadzor zdrsa in ESP®Plus z medsebojnim sodelovanjem zagotovijo fanstastično vozno dinamiko.

Varčni in ekološki pogonski sklopi.
Motorji nove Astre dokazujejo, da je mogoče najti ravnovesje med živahno zmogljivostjo ter učinkovito porabo in nizkimi emisijami. Z vrhunsko tehnologijo, varčnostjo in ekološko naravnanostjo ter zabavno odzivnostjo motorji ECOTEC® v novi Opel Astri nudijo odlično zmogljivost brez povečane porabe goriva.

Ponudba motorjev

Ponudba motorjev
Vrsta pogonskih sklopov nove Opel Astre nudi štiri bencinske in štiri dizelske motorje z močjo od 70 kW (95 KM) do 132 kW (180 KM). Vsi motorji ustrezajo emisijskim standardom Euro 5.

Tako dizelske kot bencinske različice so na voljo z naprednim, natančnim in enostavno upravljalnim 5 ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je za 2.0 CDTI in vse bencinske motorje, razen za 1,4 litrskega, na voljo čisto nov 6-stopenjski avtomatski menjalnik s funkcijo ActiveSelect®.

ecoFLEX: prihranek goriva - zmanjšanje emisij

ecoFLEX: prihranek goriva - zmanjšanje emisij
Modeli Opel ecoFLEX dokazujejo, da je mogoče najti ravnovesje med živahno zmogljivostjo ter učinkovito porabo in nizkimi emisijami.

Motor 1.3 CDTI ECOTEC® v novi Opel Astri ecoFLEX razvije moč 70 kW (95 KM) s kombinirano porabo samo 4,2 litra, emisije CO2 pa so zmanjšane na samo 109 g/km.

Nadaljujemo z zmanjševanjem porabe goriva, medtem ko ohranjamo odlično izkušnjo zabavne vožnje. Z optimizacijo aerodinamičnosti s pomočjo aktivne zračne zaslonke v maski motorja in nadaljnjimi prilagoditvami, kot so krmiljenje moči za manjšo porabo in opozorilnik za prestavljanje v višjo prestavo na osrednjem zaslonu med instrumenti, Opel Astra ecoFLEX uporablja vodilno tehnologijo, da varuje okolje in je še zmeraj zabavna.

Varnost za vaše najpomembnejše osebe.
S svojo napredno pasivno in aktivno varnostno opremo ter inovativnimi sistemi za pomoč vozniku, je nova Opel Astra eden najvarnejših avtomobilov svojega razreda.

Dinamični žarometi (AFL)

Dinamični žarometi (AFL)
Tako kot vsaka zvezda tudi nova Opel Astra potrebuje pravo luč. Nova Astra je na voljo z dinamičnimi žarometi, najnaprednejšim sistemom žarometov v kompaktnem razredu.

Premični elementi v gladkih biksenonskih žarometih se samodejno prilagajajo različnim pogojem, s čimer zagotavljajo varnejšo in bolj sproščeno vožnjo. Z devetimi različnimi funkcijami zagotovijo optimalno osvetlitev v vsaki vozni situaciji ter izboljšajo osvetlitev ceste za 90 % v primerjavi s fiksnimi žarometi, brez da bi oslepili druge voznike.

AFL zelo poveča vidnost v ovinkih in ostrih zavojih ter naredi nočno vožnjo občutno varnejšo. In sproščeno.

Oplovo oko: Opomnik za prometne znake in opozorilo za zapuščanje voznega pasu

Oplovo oko: Opomnik za prometne znake in opozorilo za zapuščanje voznega pasu
Oplovo oko je vaš visokotehnološki sovoznik. Astrin prednji sistem kamere je specializirana širokokotna, visokoločljiva kamera, ki vam pomaga voziti varneje in se izogibati globam za prehitro vožnjo.

Nameščena za notranjim vzvratnim ogledalom, prednja kamera prepozna znake z omejitvami hitrosti in jih nato prikaže na osrednjem zaslonu. Opomnik za prometne znake prepozna znake z omejitvami hitrosti in “prepovedjo prehitevanja” ter znake preklica omejitve. Aktiven je od 14 km/h do 200 km/h (čez dan) oziroma 150 km/h (čez noč). V nasprotju z navigacijskimi sistemi, ki imajo shranjene omejitve hitrosti, ta sistem deluje v realnem času, zato je zmeraj točen.

Kamera pa prav tako prepozna, če vozilo prečka vozni pas brez naznanitve voznika. V tem primeru sproži zvočno opozorilo in aktivira opozorilno lučko v merilniku vrtljajev motorja. To pa je prav tako v pomoč pri premagovanju utrujenosti in začasni izgubi koncentracije.

Parkirni sistem

Parkirni sistem
Parkirni sistem omogoča zaznavanje ovir, spredaj in zadaj. Razdalja do ovire je prikazana zvočno preko utripajočega zvoka in s shemo na zaslonu.

Pasivna varnost

Pasivna varnost
Nova Opel Astra ni opremljena samo z najsodobnejšimi sistemi aktivne varnosti, ampak varuje svoje potnike tudi z zglednimi tehnologijami pasivne varnosti.

Čvrsti odbijači in izjemno učinkoviti sistemi za absorpcijo energije varujejo pri manjših trkih. Prečniki odbijačev so natančno nameščeni za maksimalno varovanje pri trkih vozil z manjšo hitrostjo, s čimer pomagajo znižati stroške popravila in omogočajo odlično zavarovalniško klasifikacijo.

Trdna potniška celica je v veliki meri izdelana iz izjemno čvrstega jekla in obdana z optimiziranimi deformacijskimi območji, ki varujejo na nadzarovan način. V notranjosti za vašo zaščito sodelujejo varnostni pasovi z omejevalniki zategovanja na prednjih sedežih, prednje in stranske zračne varnostne blazine in varnostne zavese, sistem sprostitve stopalk in aktivni vzglavniki.

In da bi bila vaša nova Opel Astra varna pred krajo, je na voljo napeden alarmni sistem, ki ustreza najzahtevnejšim zavarovalniškim merilom.