Opel Zafira
Opel Zafira

Izvedite več o fleksibilnosti Zafire brez primere. Edinstven sedežni sistem Flex7® in številni praktični pripomočki v Opel Zafiri pomenijo, da je na voljo vsa vgrajena vsestranskost in udobje, ki su ju družina lahko želi.

Opel Zafira

Izvedite več o fleksibilnosti Zafire brez primere. Edinstven sedežni sistem Flex7® in številni praktični pripomočki v Opel Zafiri pomenijo, da je na voljo vsa vgrajena vsestranskost in udobje, ki su ju družina lahko želi.

Odlagališča

Odlagališča
Opel Zafira je opremljena z različnimi praktičnimi predali in prostori za vsak sedež. Skupaj ima odvisno od opreme – približno 30 odlagališč za majhne in velike predmete.

Sedežni sistem Flex7®

Sedežni sistem Flex7®
Hitro in preprosto ter z minimalnim naporom lahko z nekaj koraki zagotovite toliko prostora ali sedežev, kot jih potrebujete. Patentiran sistem Flex7® pomeni pravo fleksibilnost in priročnost. Zahvaljujoč postavitvi 2-3-2 lahko v 15 sekundah enostavno vzpostavite razporeditev z 2 do 7 sedeži. Zato je Opel Zafira odlična za družinske izlete ali prevoz velikega tovora.

Na primer v dno vozila lahko zložite enega ali oba sedeža v tretji sedežni vrsti. Možnosti za prevoz daljših predmetov se še povečajo s preklopom v razmerju 60:40 deljenih sedežev v drugi vrsti. Naprej lahko preklopite le naslonjalo ali pa z dvojnim preklopom sedeže postavite ob sprednjo vrsto.

Preklopni prednji sedež

Preklopni prednji sedež
Preklopni prednji sedež (dodatna oprema) omogoča enostaven in varen prevoz 2,7 m dolgega predmeta v Opel Zafiri. Preklopljen navzdol pa prav tako nudi uporabno ravno površino.

Sistem FlexOrganizer®

Sistem FlexOrganizer®
Modularni sistem FlexOrganizer® nudi različne pregrade, mreže, kavlje, predale in druga odlagališča. Sistem vam na stenskih vodilih v prtljažniku omogoča, da ustvarite prostor za shranjevanje, ki najbolj ustreza in varuje vaš tovor. (ni na voljo za oblazinjenje Essentie).

Premišljene ideje
Visoka stopnja udobja in moderna tehnologija Opel Zafire.

Elektronska klimatska naprava (ECC)

Elektronska klimatska naprava (ECC)
Elektronska klimatska naprava je popolnoma avtomatska in individualno nastavljiva in ima vgrajen senzor osončenosti za zagotavljanje udobja v vseh pogojih.

Quickheat

Quickheat
Elektronsko nadzorovan dodatni grelni sistem, ki hitro ogreje kabino s potniki, ne glede na temperaturo motorja avtomobila. Quickheat tudi odtaja okna.

Sistem Open&Start®

Sistem Open&Start®
Sistem za uporabo vozila brez ključa s pomočjo antene in sprejemne enote za zaznavanje voznika skrbi za odklepanje in zaklepanje vrat in pokrova prtljažnika. Ko sedete v vozilo, ga lahko zaženete s pritiskom na gumb.

Parkirni sistem

Parkirni sistem
Spredaj in zadaj vgrajeni senzorji vas z zvokom opozorijo na morebitne ovire pri parkiranju. Sistem lahko izključite s pritiskom na gumb.

Samodejni vklop luči (ALC)

Samodejni vklop luči (ALC)
ALC podpira voznika v spreminjajočih se pogojih svetlobe. Zajema tako svetlobo okolice kot svetlobne pogoje predela ceste pred vozilom, in s tem omogoča npr. razlikovanje med tuneli in podvozi.

Sistemi Infotainment

Sistemi Infotainment
Ne glede na to ali prejemate prometne informacije, dinamično navigacijsko usmerjanje, nastavljate priljubljene radijske postaje ali vaš iPod, je vgrajeni sistem Infotainment Zafire tako intuitiven kot čudovit na pogled. Izbirate lahko med stereo radiem s CD-predvajalnikom z ali brez predvajanja MP3 posnetkov ter dodatno vtičnico in med visoko modernim navigacijskim sistemom zadnje generacije, 6.5-barvnim zaslonom in DVD-ROM-om s programsko opremo z navigacijo in zemljevidi več kot 30 evropskih držav ter digitalnim potovalnim vodičem.

Portal za mobilni telefon

Portal za mobilni telefon
Za priključitev vašega mobilnega telefona, lahko izbirate med brezžično Bluetooth™ možnostjo, ali med vgrajenim sistemom z, za telefon specifičnim stojalom, ki polni baterijo mobilnega telefona. Vse pomembne funkcije telefona lahko upravljate na volanu, s tipkovnico ali glasom.

Dodatna vtičnica (Aux-In)

Dodatna vtičnica (Aux-In)
Vgrajena je v sredinski konzoli, nanjo pa lahko priključite vse prenosne naprave z izhodom za slušalke, npr. MP3-predvajalnik ali iPod.

Zaupajte svojemu okusu!
Družinski enoprostorec Opel Zafira je narejen tako, da izkoristi vsak centimeter prostora, ne glede na to ali prevažate osebe, hišne ljubljenčke ali prtljago. Potovanje bo vedno udobno in praktično.

Izvedite več o modernem dizajnu zunanjosti in notranjosti Opel Zafire. Preberite si tudi več o Opel Zafiri s panoramsko streho.

Zunanji dizajn

Zunanji dizajn
Poseben dizajn Opel Zafire; dokazuje, da je lahko tudi prostor do sedem oseb moderen. Elegantne poteze, kot npr. način, kako se pokrovi sprednjih in zadnjih luči spojijo z linijami, povečajo vtis kakovosti. Visoka, široko odpirajoča se vrata ne izgledajo samo dobro ampak olajšajo tudi vstopanje in izstopanje. Drobne izboljšave kot je kromirana maska, kromirane ali črne obrobe in globoko sprednje dovajanje zraka dodajo športni pridih. S kateregakoli kota izgleda Opel Zafira odlično.

Notranji dizajn

Notranji dizajn
Znotraj lepo oblikovane Opel Zafire se sedeži, napreden ergonomski paket za voznika in obsežen prostor za glavo, ramena in noge skladajo s svetlim in udobnim ambientom. Sistem Flex7® enostavno omogoča, da 5-sedežnik postane 7-sedežnik, ali pa zložitev do šest sedežev za raven prostor za dolge ali nerodne tovore. Za voznika pa dodajo še več privlačnosti popolni položaj sredinske konzole in manjše kontrole prestavne ročice.

Panoramsko strešno okno

Panoramsko strešno okno
Inovativen strešni dizajn s štirimi zasenčenimi steklenimi ploščami na vsaki strani sredinske konzole s predali, ki omogočajo preplavljanje svetlobe čez dan in svetenje zvezd zvečer. In če so potrebni, bodo elektronsko drsni zasloni istočasno prekrili vsako okno in preprečili vstop svetlobi.

V sredinski stropni konzoli je razporejenih pet navzdol odpirajočih se predalov, tako da imajo enostaven dostop do njih tudi osebe v tretji vrsti.

Navdušujoče inovacije
Poleg svoje obsežne vsestranskosti, razpolaga Opel Zafira tudi s presenetljivo vozno dinamiko in varnostjo.

Najnovejše v tehnologiji definira interaktivni vozni sistem (IDSPlus). Vsi aktivni in pasivni varnostni sistemi vozila kot so zavorni sistem ABS, sistem ESP®Plus in stalno krmiljenje blaženja (CDC) so med seboj povezani, programska oprema nadzorovanja pa jih v delcu sekunde prilagodi. Rezultat: maksimalna natančnost krmiljenja, stabilno zavijanje in fantastično obvladovanje.

IDSPlus

IDSPlus
Podvozje IDSPlus odlikujejo vse lasnosti sistema IDS, dodano pa je tudi stalno krmiljenje blaženja CDC. Senzorji v tem primeru spremljajo spremembe v dinamiki vozila in nenehno prilagajajo vzmetenje, da nudi optimalno vodenje vozila in stik s cestiščem.

Stikalo SportSwitch

Stikalo SportSwitch
Stikalo SportSwitch je na voljo pri podvozjih IDS Sport in IDSPlus. Za aktiviranje športnega načina poskrbi za dodaten adrenalin: servovolan, stopalka za plin in avtomatski menjalnik – če je vozilo opremljeno z njim – ter stalno krmiljenje blaženja (CDC) spremeni značaj in postanejo ostrejši, bolj športni. V hipu sta zagotovljena dodatna odzivnost in neposrednejše krmiljenje. Kot bi imeli dva avta v enem.

Elektronski program stabilnosti Plus (ESP®Plus)

Elektronski program stabilnosti Plus (ESP®Plus)
Da ohranite nadzor nad vozilom, sistem celo pri izjemnem podkrmiljenju vozila (npr. pri nenadnem izogibanju oviri) poseže z nadziranim zaviranjem do treh koles.

Asistenca za speljevanje na strmini (HSA)

Asistenca za speljevanje na strmini (HSA)
Funkcija HSA (dodatna oprema) zaznava, ali je avto na strmini, in z aktiviranjem zavor za dodatnih pet sekund poskrbi, da se vozilo ne pomakne nazaj, ne da bi morali uporabiti parkirno zavoro. Funkcija se izključi ob pospeševanju vozila med vožnjo naprej.

5 zvezdic na testiranju Euro NCAP

5 zvezdic na testiranju Euro NCAP
Oplov sistem SAFETEC® temelji na togi strukturi za zaščito potnikov, ki je bila nagrajena s petimi zvezdicami. Za računalniško zasnovo in s temeljitim testiranjem je v primeru resnega čelnega ali bočnega trčenja ter naleta v zadnji del vozila zagotovljena najmanjša možna deformacija in največji možen zaščitni prostor. Našteto dopolnjuje oprema za aktivno varnost, ki jo sestavljajo sistem ESP®Plus, interaktivni vozni sistem IDS, zavorni sistem ABS z nadzorom zaviranja v ovinkih (CBC), aktivni vzglavniki, sistem za sprostitev stopalk (PRS), čelni in stranski zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika, samodejni vklop opozorilnih utripalk pri zaviranju v sili, itn.

Biksenonska dinamična žarometa (AFL)

Biksenonska dinamična žarometa (AFL)
Glede na hitrost in zasuk volana se obračata tudi dinamična žarometa, zato so z dodatno osvetlitvijo ovinkov nočne vožnje veliko varnejše in prijetnejše.

Sistem za opazovanje tlaka v pnevmatikah (TPMS)

Sistem za opazovanje tlaka v pnevmatikah (TPMS)
Senzorji nadzirajo tlak v vsaki pnevmatiki in če se ta zniža, se na grafičnem ali barvnem informacijskem zaslonu pokaže opozorilo z navedbo pnevmatike.

Največja učinkovitost
Dizelsko gorivo, bencin, stisnjen zemeljski plin (CNG)/bioplin ali utekočinjen plin (LPG), dajejo ob pestri izbiri motorjev dodatno razsežnost individualnosti Opel Zafire. Ne glede na vašo izbiro, napredna tehnologija ECOTEC® s štirimi ventili zagotavlja izjemno učinkovitost z navdušujočo zmogljivostjo.

Stisnjen zemeljski plin (CNG)

Stisnjen zemeljski plin (CNG)
Čisto okolje zahteva jasno zavezo družbe za zmanjšanje onesnaževanja in toplogrednih plinov. Z Oplovim motorjem ecoFLEX in stisnjenim zemeljskim plinom boste tudi sami znatno prijetno prispevali k čistejšemu okolju. Kemijska sestava plina CNG naravno zniža škodljive dušikove okside in pomaga zmanjšati nastajanje ozona. Opel Zafira je zdaj na voljo z dvema motorjema CNG, samodejno sesalnim in turbopolnjenim.

ecoFLEX

ecoFLEX
S pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG) znašajo pri motorju 1.6 CNG z močjo 69 kW (94 KM) emisije CO2 samo 138 g/km, to je manj kot 20 g/km na sedež, kar je za per 80 % manj, kot to zapovedujejo najstrožji emisijski standardi. Z enim samim polnjenjem 21-litrskega rezervoarja lahko prevozite do 380 km, vaša vožnja pa je še učinkovitejša in varčnejša kot z večino varčnih dizelskih motorjev. Z dodatno rezervo 14 litrov bencina se skupni doseg poveča za nadaljnjih 150 km.

Z močjo 110 kW (150 KM) in z navorom 210 Nm, uporablja novi 1.6 CNG Turbo motor turbo tehnologijo in ohranja sistem s preverjeno CNG plinsko jeklenko. Emisije Opel Zafire z motorjem 1.6 CNG Turbo ECOTEC® znašajo samo 139 g/km CO2 pri porabi varčnih 5,1 kg/100 km. To je čista zmogljivost, ki dokazuje, da se lahko čist avto odlikuje tudi z obilico moči!

Z močjo 81 kW (110 KM) ima motor 1.7 CDTI ECOTEC® manjšo porabo in nižje emisije CO2. Z optimizacijo zmogljivosti motorja in prostega teka ter povečanjem končnega prestavnega razmerja najvarčnejša med vsemi Opel Zafira varuje okolje z vsemi različicami opreme.

Utekočinjeni plin (LPG)
Če ste osredotočeni na nižje stroške delovanja, se boste morda odločili za 1.8 LPG motor na biogorivo, z delovanjem na bencin in utekočinjen plin (LPG). LPG je na voljo za občutno nižje stroške od običajne cene goriva po Evropi. Sistem samodejno preklaplja med LPG-jem in bencinom, dadatni rezervoar za LPG pa omogoča zelo razširjeno splošno ponudbo.

Menjalniki

Menjalniki
Učinkovit in enostaven za uporabo, združuje Easytronic® prednosti ročnega menjalnika z udobnostjo avtomatskega. Opremljen je z Oplovo funkcijo ActiveSelect® in funkcijo za športno prestavljanje brez uporabe sklopke.

Na voljo z motorjem 1.9 CDTI z močjo 88 kW (120 KM) ali 110 kW (150 KM), 6-stopenjski avtomatski menjalnik poveča udobje in zmanjša porabo. Omogoča ročno prestavljanje funkcije ActiveSelect® brez uporabe sklopke, opremljen pa je tudi z zimskim programom in s športnim načinom prestavljanja.